sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Hitaasti hirteen

On se kumma, kun aika vaan vierii eteenpäin, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan. Talonsa jo rakentaneet konkarit varmaan naureskelevat hiljaa mielessään, että "nonniin, nyt alkaa rakentamisen realiteetit näillekin untuvikoille pikku hiljaa selviämään!" :)

Muutama asia on kuitenkin tapahtunut viimeisen kahden viikon aikana. Johannes kävi arkkitehtimme Jani Lahden kanssa ennakoivassa lupakäsittelyssä Espoon kaupungin lupatarkastajan kanssa. Kaksi kommerverkkiä tuli esille: autokatos ja katto (ylläri pylläri, hän kirjoittaa hyvin lakonisesti). Autokatoksen haaste oli helppo korjata. Tarkastaja siis sanoi, että palovaatimukset eivät täyty, jos katos ei ole avoin kahdelta seinältä. Joten siirsimme varaston portaiden viereen katoksen vasempaan reunaan ja autojen oikealle puolelle tulee avonaisempaa varasto/pyörätilaa kevytrakenteisella "seinällä" esim. puuritilää tai vastaavaa. Tällä tavoin mahdollinen savu pääsee poistumaan kahteen suuntaan ja Espoon kaupunki voi edelleen ylpeillä tyytyväisenä asukkaidensa turvallisuudella. 

Mutta aijai, se katto. Tästä ei selvittykään ihan niin helpolla ja jännitys jatkuu edelleen. Lupakäsittelijämme totesi, että tässä asiassa meidän pitää ottaa yhteys alueen kaavoittajiin ja pyytää heiltä lausunto koskien kattoamme. Johannes teki tätä varten reippaana miehenä pyöräretken alueella Janin ehdotuksesta. Kaavoittajalle otettiin kuvia kaikista kaava-alueen rakennuksista, joiden katto poikkesi kaavan määräyksistä. Alkuviikosta otetaan sitten yhteyttä kaavoittajaan. Sormet ja varpaat ristiin!!! Muuten kaikki oli lupakäsittelijän mielestä kunnossa luvan jättämistä varten ja arvioi käsittelyajan olevan 3-4 viikkoa. Nopea kaveri meillä näköjään!

Toisaalta kiire ei ole, minkä voi otsikostakin päätellä. Tarjouksia odotellaan edelleen (huoh!) ja ne tarjoukset, mitä ollaan saatu, ovat pelottavan suurisummaisia. En siis edelleenkään ruodi raha-asiota enempää, kun faktat ovat vielä näin levällään. Mutta aamuyön pikkutunteita pikkuherran tuttikuriirina toimisen jälkeen tämän kirstunvartijan vatsaa on vääntänyt huolesta kerran jos toisenkin. No, reippaasti eteenpäin ja tulta päin, hiiohoi ja en garde! Kyllä se tästä.

P.S. Johannes-parka saattaa menettää alakerran kuntoiluhuoneensa. Ultra nimittäin paljasti, että minä saan mitä todennäköisimmin sisustaa Plusarkkitehtien Tarun kanssa prinsessahuoneen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti