lauantai 1. lokakuuta 2016

Kuka laittaisi mulle ruokaa?

Olisipa niin ihanaa, jos päivällisajan lähestyessä laiskuus ja ahdistus ei kasvaisi ekspotentiaalisesti. Katson usein kaiken maailman Master Cheffejä ja ihailen heidän antautumustaan ja luovuuttaan ruuanlaiton suhteen. Älkää käsittäkö väärin, minä rakastan syömistä! Mitä parempi ruoka, sitä parempi mieli! Mutta kuka sen ruuan kokkaisi? Johannes on meistä ehdottomasti innostuneempi ruuanlaittaja. Joskus minäkin innostun ja jopa nautin ruuanlaitosta, mutta enimmäkseen se ei inspiroi. Keittiö on silti minunkin mielestä kodin sydän, kaikesta nihkeilystäni huolimatta. Joten kyllä, meidänkin keittiöön tullaan panostamaan - tarvittaessa jopa muiden asioiden kustannuksella.

Tässä sivujuonteena on pakko todeta, että meille - ja etenkin Johannekselle - on muodostunut vahva rakkaussuhde Pinterestiin. Aijai, sitä inspiraation määrää!

Muistinvirkistykseksi meidän keittiö tulee sijoittumaan
talon toiseen kerrokseen ja on täysin yhteydessä ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Yksi iso avoin tila koko perheen oleskeluun. Saarekkeen pituus on tämän hetken piirustuksissa 320cm ja takaseinän kaappeja saatetaan vielä vähän leventää lähemmäs makuuhuoneen ovea. Meidän keittiössä kaikki työskentelytila tulee olemaan saarekkeella ja takaseinä on lattiasta kattoon kaappia. Saarekkeelle tulee siis vesipiste lavuaareineen ja 80 cm leveä liesi. Uunit, mikrot ja sen sellaiset tulevat takaseinään sopivalle työskentelykorkeudelle. Sen tarkempaa suunnitelmaa kodinkoneiden sijoittelusta ei ole vielä tehty. Pitää käydä tapaamassa keittiösuunnittelijoita sitten, kun päästään suunnittelussa vähän pidemmälle. Mutta tällä hetkellä meidän ykkösinspiraatio on tullut seuraavasta kuvasta.

Kuva: Pinterest

Kuva: Pinterest

Tietäisikö joku, tekeekö kukaan tuollaisia upotettuja lavuaareja ainakin näennäisesti samasta materiaalista kuin koko saareke? Tunnustus: tämä on laiskurin esittämä kysymys, sillä en ole vielä yrittänytkään etsiä tähän itse vastausta :)

Yksi tärkeä asia kettiön suhteen on se, että minä haluan suurimman osan tavaroista tasoilta piiloon. Tämän hetkisen kotikaaoksen keskeltä on noussut vahva halu saada kotiin selkeää konmarisuutta ja vain kauniit, tarkkaan valitut tavarat esille. Tämä tarkoittaa keittiössä sitä, että vedenkeittimet ja vastaavat täytyy ehdottomasti saada pois näkyvistä. Tästäpä syystä meille tulee jonkin sorttinen aamiaiskaappi.

Kuva: Aina keittiöt
Kuva: Esan levykaluste
Pinterestistä on löytynyt myös muutamia muita hyviä ideoita järjestyksen ylläpitämiseksi. Täytyy panostaa siihen, että löytää hyvän keittiösuunnittelijan, jolla riittävän innovatiivinen ote työhön ja hyvät valikoimat siihen, että kaapit ja laatikot saadaan organisoitua erittäin käytännöllisiksi myös sisältä!

Bioroskat suoraan reiän kautta roskiin - nerokasta!
Kuva: Pinterest
Sipulit pöydiltä roikkumasta laatikkoihin. Kuva: Pinterest
Vedettävissä hyllykaapeissa tavaroiden saatavuus toimii.
 Kuva: Pinterest
Tyyli ei lainkaan meidän, mutta olisipa meidänkin kattilat näin
hyvässä järjestyksessä tulevaisuudessa!
Kuva: Pinterest

Tässäpä meidän haaveilua saada aikaan sellainen keittiö, jossa tämäkin äiti jaksaisi laittaa inspiroituneemmin ruokaa. Otetaan todella mielellään vastaan kommentteja teidän keittiöideoista ja hyvistä käytännönratkaisuista. Ja tekijöistä ja kodinkoneista myös!

Me odotellaan tällä hetkellä alustavaa käyntiä Espoon kaupungin rakennusvalvontaan ja budjettilaskelmien etenemistä. Kirjoitellaan niistä sitten, kun asiat nytkähtelevät eteenpäin. Hyvää viiikonloppua kaikille!

P.S. Pyritään jatkossa julkaisemaan uusi blogi aina viikonloppuisin. Pysykää siis kuulolla taas ensi viikonloppuna! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti