sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Sisustuksen hurmaa!

Ennen kuin päästän itseni valloilleen sisustuksesta möykkäämisen suhteen, niin kerronpa sellaisen ilouutisen, että olemme saaneet Espoon kaupungilta hyväksytyn rakennusluvan! Puiden kaato on paraikaa meneillään, mutta minäpä päätin skipata kyseisen juhlallisen tilaisuuden ja istua vihdoinkin alas ja tilittää, missä mennään.

Rakennuslupaa odotellessa meidän perhe on keskittänyt voimansa sisustamisen ihanaan maailmaan. Tämähän on tietenkin mennyt täysin hyvässä hengessä ilman yhtään vääntöä, rahariitoja tai muita voimankoitoksia :) Hengissä ollaan kuitenkin selvitty, parisuhde on edelleen pystyssä ja on ollut myös superhauskaa! Tämä on sitä hommaa, missä tuleva talo alkaa konkretisoitua ja mieli hämmentyy, että onko meille oikeasti tulossa näin ihana uusi koti. Yhteistyö Plusarkkitehtien sisustusarkkitehdin Taru Kiviojan kanssa on ollut mahtavaa. Ollaan tehty moodboardeja, kiintokalustesuunnitelmia, suunniteltu keittiötä ja mietitty pintojen materiaaleja. Vielä on muutama asia kesken, mutta ajattelin nyt esitellä tarkemmin meidän alakerran sisustussuunnitelmia.

Ylläri-pylläri, meidän kodin värimaailma sijoittuu aika tasan tarkkaan välille valkoinen-musta. Tarun myötä ollaan uskaltauduttu päätymään ratkaisuihin, joihin en ehkä omin voimin olisi rohjennut, joten sisustussuunnitteluun käytetyille rahoille on saatu jo runsaasti vastinetta. Alakerran teema on mustan ja valkoisen yhdistelmää vaaleanharmaalla lattialla. Eteisen fiilistä ensimmäisenä.


Mustat eteisen ovet, ikkunan karmit ja kaapit. Olen niin tykästynyt tähän mustaan, vaikka en sitä olisi itse uskaltanut käyttää näin vahvasti. Alakerta tulee kuitenkin tulvimaan valoa kaikista isoista ikkunoista, joten pimeää vaikutelmaa ei sinne saada, vaikka kaapit ovatkin tummat. Muutoksena Tarun moodboardista lainattuun kuvaan tulee kuitenkin lattia. Moodboard-vaiheessa mietittiin vielä, pitäisikö koko alakerran olla laattaa. Mutta tässä kohtaa minun neuroosit voitti ja päädyttiin Johanneksen kanssa siihen, että vain alakerran märkätilat tulevat laatalle ja kaikki muu lattiapinta tulee vaaleanharmaata puukuvioista materiaalia. Todennäköisesti me päädytään laadukkaaseen vinyylikorkkiin lasten ja kahden ison tulevaisuudessa hankittavan koiran takia. Mustavalkoinen teema jatkuu alakerran arkiolohuoneeseen, jossa TV-taso tulee kiintokalusteena myös samalla mustalla kuin eteisen kaapit.


Eteisen vieressä sijaitseva kodinhoitohuone taas tulee täysin valkoiseksi. Lattiaan tosin tulee harmaa iso laatta. Tätä kodinhoitohuonetta onkin pyöritelty paljon. Alunperin kodinhoitohuoneeseen piirretty tekninen tila on siirtynyt luojan kiitos kellariin, sillä vieläkin on tehnyt tiukkaa saada kaikki tarvittavat toiminnot ja kaapit mahtumaan tänne kunnialla. Meille on erittäin tärkeää saada tänne tilaa kuraisten lasten ja koirien pesuun. Taru ja Jani olivat jälleen kerran nerokkaita ja pienen pyörittelyn jälkeen tästä tilasta saatiin suhteellisen pienestä koostaan huolimatta mielestämme tosi toimiva. Alla kodinhoitohuoneen pohjapiirustus ja  kiintokalustekaaviot.




Kodinhoitohuoneen lailla haluttiin alakerran vessasta vaalea ja yksinkertainen. Tämä vessahan on lähinnä lasten valtakuntaa, sillä yläkerran master bedroomiin tulee ikioma aikuisten kylpyhuone. Kaikissa pesutilosisa meille on tärkeää linjakkuus, hyvä valaistus, peilikaapittomuus (ei vain natsaa, ei!) ja riittävä säilytystila. Haluttiin ehdottomasti myös seinäkiinnitteiset wc-pöntöt ja näiden yläpuolelle Taru päätti sijoittaa kapeaa yläkaapistoa, joka tuo sekä ala- että yläkerran vessaan lisää tärkeää säilytystilaa.


Sitten meidän ihana saunaosasto! Tähän liittyy oleellisena osana terassille tuleva (sitten joskus, kun rahat riittää) ulkoporeamme. Poreiluahan ei voi tehdä ilman asiaan kuuluvaa nesteytystä, joten kylpyhuoneen mustan kaapiston yhteyteen tulee pieni minibaarin tyyppinen jääkaappi. Siitä kelpaa kaapata kylmä siideri mukaan ulos, oli sitten tiedossa terassilla viilentymistä tai lämpimistä poreista nautiskelua! Itse kylpyhuone tulee olemaan tumman savunharmaan ja valkoisen yhdistelmää. Valoa tulee runsaista ikkunoista, joten sauna saa olla yksivärinen tumman harmaa. Alla taas Tarun fiilistelykuvia tulevista tiloista.


Nyt alkaa tulla kutina, että Erkkikään ei jaksa lukea näin pitkää blogia, mutta vielä pitäisi sanoa pari sanaa työ/vierashuoneesta ja lasten makuuhuoneista. Toisaalta, lasten makkareissa nyt ei ole mitään kovin ihmeellistä. Kuitataan ne pikaisesti sanomalla, että kaikki kiintokalusteet ovat valkoisia ja sen pidemmälle ei toistaiseksi asiaa ole mietitty. Työ/vierashuonetta on mietitty astetta enemmän, sillä sinne me halutaan ehdottomasti kiinteä parvi, jonka alle sijoitetaan yksinkertainen seinästä seinään menevä työpöytä. Ei jalkoja, ei laatikostoja! Kaikki tarvittavat paperit ja mapit säilötään kiinteisiin kaappeihin, jotta linjakkuus säilyy. Minulla on kyllä melkoinen konmarisointi tiedossa muuton yhteydessä, että tämä visio toteutuu! :) Tänne huoneeseen jatkuu vielä pieni pätkä alakerran mustaa teemaa, sillä parven otsalauta ja tikapuut tulevat samalla mustalla puulla kuin eteisen, arkiolohuoneen ja saunan kylpyhuoneen kaapistot.


Tässäpä nyt pikainen yleiskuva meidän tulevasta alakerrasta. Yritän päästä pian käsiksi yläkerran esittelyyn. Kiire nimittäin on, sillä tämä rouva saattaa poksahtaa hetkenä minä hyvänsä. Laskettu aika on ensi viikon torstaina ja esikoinenkin tuli muutaman päivän etukäteen...pientä tyttöstä rakkaudella odottaen! <3

3 kommenttia:

  1. Onnea odotuksen loppumetreille, toiv. kaikki menee hyvin.

    Kivoja suunnitelmia. Onnea rakennusluvasta myös Teille t. Heli

    www.betonielementtitalo.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä rakennusprojektiin ja onnea pikkuisesta! Tiedustelen mistä eteisen korkeat kaapit mahtavat olla? Ovat upean näköiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips ja anteeksi kovasti viivästynyt vastaus. Ja huono vastaus vielä kaiken lisäksi. Nuo kuvasssa olevat eteisen kaapit ovat nimittäin fiilistelykuva meidän sisustusarkkitehdin tekemästä moodboardista eivätkä meidän tulevat kaapit. Minusta ei siis ole tässä kohtaa yhtään apua :(

      Poista