torstai 30. maaliskuuta 2017

Top'n bottom

Esikoinen hoidossa, kuopus nukkuu. Hullu univelkainen rakentaja miettii, meneekö itse nukkumaan vai kirjoittaako blogin. Sama kysymys on pyörinyt jo monta kertaa mielessä ja vihdoinkin blogi voittaa. Kirjoitanpa teille siis maaliskuun Top & Bottom 5 -listat!

Bottom 5 eli pyllystä olevat asiat:
  1. Älä melkein kaada ensimmäisenä tontilla touhuamispäivänä puuta naapurin upean valkoisen kivitalon päälle. Huono idea, joka aiheuttaa stressiä. Meillä oli onneksi joku ihana rakentajanpelastusenkeli matkassa ja katastrofi saatiin vältettyä - ainostaan pieni pala räystästä sai kyytiä :) Toistan itseäni, mutta pakko sanoa, että meillä on ihan mahtavat (lue: ja ymmärtäväiset!) naapurit!

  2. Kuka olisikaan arvannut, kuinka paljon hankaluuksia ja lisäkustannuksia isot ikkunat voivat aiheuttaa? Murhetta, loputonta selvitystyötä ja lisäkustannuksia mm. aurinkoverhoista, UV-kalvoista, viilennysjärjestelmistä ja langattomista valokytkimistä, kun seinää ei ole riittävästi sähkövetoihin. Tästä on ehkä pakko kirjoittaa oma bloginsa, sillä näitä asioita ei tosiaankaan osannut ottaa kokemattomana rakennuttajana huomioon, kun mielessä pyöri vain, että mepäs halutaankin mahdollisimman isot ikkunat!

  3. On se kumma, kun oma päättämättömyys voi ärsyttää näin paljon. Me ei osata isännän kanssa päättää, tuleeko meille musta vai valkoinen keittiö. Mielipiteitä ja kuvia otetaan vastaan ilomielin. Tällä hetkellä kallistus on mustan suuntaan, mutta huomenna tilanne voi olla taas ihan toinen.

  4. Historian havina hävisi ja tuliasema jouduttiin purkamaan. Eläteltiin vielä purkutöitä aloitellessa toivetta siirrosta, mutta tuliasema olikin Titanicin tuhonneen jäävuoren kaltainen - pinnan yläpuolella näkyi pelkkä huippu! Betoni jatkui pitkälle maan sisään, joten melkoisen järeä kapine olisi siirtoon tarvittu. Tässä kohtaa pragmaattisuus voitti ja historia nuijittiin tylysti kasaan.

    Ennen...
    ....ja jälkeen.











  5. Rahaa palaa ja yöunet menee. Tosin tuo neliviikkoinen pirpana auttaa tässä asiassa myös, mutta kyllä tämä budjetissa pysymisen yrittäminen on ihan mahdotonta hommaa.
Top 5
  1. Me ollaan saatu rakennuslupa! Ei valituksia, tiukkoja ehtoja, pitkää odottelua - kaikki sujui enemmän kuin hyvin. P.S. Tästä innostuneena aiheutui Bottom 5 -listan kohta yksi.

  2. Vanha rintamamiestalo on saatu purettua, puut kaadettua ja tuliasema purettua. Tontti näyttää niin kummallisen erilaiselta, että huhhuh! On myös ollut ihana huomata, kuinka paljon valoa tontille tulee ja kuinka korkealle itse talo saadaan nousemaan.


  3. Me löydettiin ihana pihasuunnittelija Jaana Hakola Maisema-Aulasta! Yhteistyö on ollut mainiota ja luonnokset ovat saaneet ison hymyn korville. Kirjoitanpa tästä mahdollisimman pian ihan oman bloginsa, sillä tämä asia on osoittautunut ehdottomasti rahansa arvoiseksi.

  4. Suunnittelutyö rakenne- ja LVIS-suunnitelmien osalta on kohta ohi. Tämä pääsee top-listalle vain siitä syystä, että se on tosiaan kohta ohi! Putket ei mahdu, kattoja pitäisi laskea, liukuovien takia perinteiset valokytkimet ei mahdu niille kuuluville paikoille ja monta muuta pähkäiltävää asiaa. Tässä joutui humanisti niiiiin kauas mukavuusalueeltaan, että oksat pois. Joten iso onni, että tämä homma on kohta valmis ja sitten vaan sormet ristiin, että ollaan osattu huomioida oikeat asiat.

  5. Aloituskokous on pidetty ja nyt saadaan virallisesti alkaa rakentamaan. Meillä oli melkoisen hupaisa rakennusvalvoja! Räystäättömät talot on kuulema hullujen hommaa, meidän "so called" hirsitalon kyllin hyvän jäykistyksen kanssa tulee taatusti haasteita, onneksi espoolaisilla ei ole rahasta pulaa ja monia muita lentäviä lauseita kuunnellessa ei tiennyt alkaako itkeä vai nauraa. Me valittiin hyväntyylinen hymistely ja hyvä niin. Loppupeleissä meidän valvoja osoittautui ihan mainioksi tyypiksi, joka ei turhaan halua nipottaa tai tehdä rakennuttajan elämää yhtään hankalammaksi kuin on pakko. Saatiin myös hyviä neuvoja ja huolenpitoa - vaikkakin sitä piti välillä kaivaa kunnolla rivien välistä ;)

5 kommenttia:

  1. Heh, me pähkäillään saman keittiönväriongelman kanssa :) Ensin oli tulossa kokovalkoinen, sitten kokomusta, nyt olemme pyöritelleet kaksiväristä milloin minkäkin seinän väriä vaihdellen :) Rakentamisen Riemua pinterestiin olen koittanut kerätä ideoita, käy kurkkaamassa sieltä :)

    VastaaPoista
  2. Mustalle keittiölle ääni täältä ;) :D

    VastaaPoista
  3. Harmaa, puuviilut korkeisiin kaappeihin vai koko valkoinen. Sitä oon koko ajan miettinyt. Pinterestissä (blogissa linkki mun paikkaan) kuvia kanssa

    VastaaPoista
  4. Täältäpäs löytyi mielenkiintoinen blogi ja projekti! Ilmoittaudun seurailemaan! :) Meillä tekeillä parasta aikaa pieni saunamökki, varsinainen talo lähtee nousemaan kesällä. :)

    VastaaPoista