sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Höyrytön heinäkuu

On se jännä, kuinka vanhemmuus osaa välillä rauhoittaa mieltä. Ennen tämä innokas yrittäjä väänsi kesälläkin nokka tuhisten uusia kehittämisprojekteja, mutta jostain syystä tämä heinäkuu meni täysin mökillä rentoutuen ja lasten kanssa touhuten.



Talohommissa hoidettiin toki monia asioita, mutta näistäkin töistä vietiin eteenpäin vain aikataululliset kiireiset. Blogikin tuntui työltä, joten iltaisin lasten mentyä nukkumaan tämä raksabloggaaja otti kouraan ison lasin viiniä ja haastoi sukulaistytöt verbaalista loanheittoa täynnä olevaan korttipeliin. Nyt häämöttää elokuu ja arki, joten alistun, laskeudun pikkuhiljaa saariston lomamoodistani ja julistan blogikauden avatuksi!

Vaikka itsellä on ollut höyryt vähissä, niin meidän ihanalla rakennustiimillä ei ole ollut. Tontilla on kellari noussut vauhdilla ja hirsikehikon saapuminenkin on ihan nurkan takana. Harkkojen nousua oli hupaisa seurailla, lähellä kun asutaan. Mutta varsinainen viihde- ja jännitysnäytelmä se vasta alkoi, kun ontelolaatat tulivat tontille. Niitä kärrännyt puoliperävaunurekan nokka pomppi villisti kuskin yrittäessä saada painavaa lastia ylös meidän jyrkkää ajotietä. Hampaat tutisten seurattiin tilannetta, mutta sieltä se auto könysi riittävän lähelle pihalla odottelemaa nosturia ja onteloiden nosto paikoilleen pääsi alkamaan. Me löydettiin hieno paraatipaikka tontin itäreunalta ja seurattiin upeaa tiimityöskentelyä eväitä mussutellen. Oli ihan leffafiilis! :)




Tällä hetkellä tontilla tehdään valmisteluja kahden viikon päästä saapuvaa hirsitoimitusta varten. Ulkoportaiden valu onkin jo huomenna. Portaiden viimeistelyyn kaivattaisiin alan osaajien ja muiden raksaajien arvokkaita mielipiteitä, joten kirjoitanpa portaista lähiaikoina ihan oman tekstinsä. Toivottavasti saadaan tätä kauttaa hyviä mielipiteitä niiden toteutukseen.


Oli muuten pakko kiikkua eilen tuonne tulevalle terassille ja täytyy sanoa, että sinne tuleva ilta-aurinko on kyllä aivan mahtava! Hymy ei lähtenyt naamalta ei sitten kulumallakaan!

2 kommenttia:

  1. Paljon teillä on kellarikerroksen ja maanrakennustöiden osuus kokonaisbudjetista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh! Onpa vaikea kysymys. Tämän hetkisten arvioiden mukaan sanoisin, että noin 22 %. Osa maa- ja kellariin liittyvistä töistä on kuitenkin vielä tekemättä puhumattakaan talon valmiiksi saattamisesta. Mutta sanoisin, että ainakaan tuon alle ei tulla pääsemään.

      Poista