sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Hirsihumua Töysässä

Esikoinen, meidän rakas pikku taaperoterroristi, hoitoon ja nokka kohti Honkatalojen tehdasta! Matkaan lähti allekirjoittanut, Johannes, tissitakiainen ja luotettava tiimivahvistus, Honkatalojen edustaja, Heikki Jääskeläinen. Retkestä oltiin puhuttu jo projektin alkumetreillä ja kas kummaa se saatiin jopa järjestettyä kaiken tämän kiireen keskellä. Ja hyvä niin, sillä meillä oli ihana reissu - sekä oppimisen että virkistäytymisen kannalta!

Saapuessamme Töysään tunsimme olomme todellista statustamme hienommiksi, sillä meidän tehdaskierroksesta vastasi itse Honkatalojen toimitusjohtaja Harri Vainionpää. Harri osoittautui todella osaavaksi hirsialan ammattilaiseksi, mikä itse asiassa yllätti minut. Olin odottanut enemmän hallinnollista pomoa, mutta Harrin hallussa olikin kaiken maailman tekniset osat, hirsien käsittelyä ohjaavat tietokoneet sekä työntekijöiden hyvinvointi. Valitettavasti luontoäiti ei piitannut tuon taivaallista meidän vierailusta, sillä lämpötila oli huhtikuusta huolimatta nollan tuntumassa ja taivaalta tuli räntää.

Kierros alkakoon!

Harri Vainionpää elementissään
Opimme ja näimme kierroksen aikana monta mielenkiintoista asiaa. Koska minä tunnun tykkäävän listoista, niin tässä taas yksi: Top 3 hirsialasta opittua!
  1. Hirsibisnes on yllättävän teknistä puuhaa. Honkatalojen tehtailla jyllää hienot sahat, saunat ja hiomahärvelit puita varten ja uusinta härveliä asennettiin saksalaisten asiantuntijoiden toimesta vierailumme aikana.

  2. Asiakkaiden talot kulkevat koko tekoprosessin läpi nimillä varustettuina. Oli ilahduttavaa ihan sattumalta törmätä alla olevan kuvan puihin heti vierailun alkumetreillä. Honkatalot vaan taitaa olla sitä mieltä, että minulla ja Johanneksella menee lusikat jakoon, sillä Johanneksen sukunimi ei tosiaankaan ole Jokinen :D

  3. Komea ja karismaattinen Leonardo DiCaprio oli taannoin huolissaan Suomen metsistä. Harri kysyikin meiltä, kauanko ajattelisimme, että meidän talon hirsien kasvussa kestää Suomen vuotuiseen puunkasvuun suhteutettuna. Mutisimme jotain vuosista ja Harri hymyili huvittuneena ja vastasi "kaksi ja puoli minuuttia". Leo, voit nukkua yösi rauhassa. Kyllä Suomessa puuta riittää.
Tehdaskierroksen jälkeen pääsimme Vainionpäiden vanhan kotitilan saunamökkiin syömään, saunomaan ja viettämään iltaa. Veljesten isä Jouko oli ystävällisesti lämmittänyt meille savusaunan ja jääkaapista löytyi niin ruokaa kuin juomaa nälkäisille matkalaisille. Heikki ylitti myyntimiehen velvollisuudet täysin vahtiessaan pikku Ellaa, jotta minä ja Johannes saisimme saunoa kaikessa rauhassa. Heikiltä taittui sujuvasti niin hyssyttely kuin tuutulaulutkin! Aivan mahtava reissu - kiitos vielä kerran Honkataloille kutsusta!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti