maanantai 28. elokuuta 2017

Kuka meillä määrää kaapin paikan?

Tulee ihan Joel Hallikainen ja vanha kunnon Tuttu juttu -ohjelma mieleen. Nyt ei kuitenkaan ole kyse parisuhteen laadusta, vaan kiperistä kiintokalusteiden valinnoista.

Kaappien paikat määriteltiin alunperin sujuvassa yhteistyössä Plusarkkitehtien Tarun kanssa. Sen jälkeen alkoi kiivas pohdinta ja selvitystyö siitä, mistä kaapit ostettaisiin. Halusimme panostaa laatuun, etenkin keittiön osalta. Muistutuksena hieman kuvia meidän moodboardista, niin päästään kärryille siitä, millaista fiilistä meidän kotiin haetaan kiintokalusteilla.

Keittiön fiilistelykuva
Valkoista mustan lisäksi


Päätimme rajoittaa kilpailutusta sekä kiire- että tunnesyistä. Ei vaan riittänyt rahkeet käydä läpi isoa määrää toimijoita, joita tämä maa on pullollaan, etelänaapurista puhumattakaan, Päädyimme pyytämään tarjousta kolmelta eri firmalta: tunnetulta, tykätyltä ja suositellulta eli Puustellilta, Opdecolta ja Keittiökalustetukku White Forestilta. Näistä kaikista saimme mukavaa ja asiantuntevaa palvelua. Puustellin nyt tuntee kaikki, mutta Opdecoon tutustuimme vuoden takaisilla Habitare-messuilla. Ihastuimme siellä heidän mallikeittiöönsä ja yrityksen kotimaisuus ja yksilöllisyys oli meille iso plussa. White Forestiin taas tuli suositus rakentavalta ystäväpariskunnaltamme, joiden kaikki kiintokalusteet tulevat WF:lta. Valitettavasti yhteistyö White Forestin kanssa tyssäsi siihen, että heidän myyjänsä joutui jäämään sairaslomalle eikä yritys ikinä pystynyt tekemään meille tarjousta. Mälsää, sillä olisimme mielellään verranneet heidän hintaansa Puustelliin ja Opdecoon. Puustellin kanssa taas keskusteltiin pitkään ja hartaasti. Sieltä löytyi myös paras ovimalli, joka hurmasi meidät ja sai vakuuttumaan siitä, että meidän keittiöstä tulee kuin tuleekin musta! 

Puustelli ja Opdeco kilpailivat pitkään meistä asiakkaina. Lopuksi Opdeco vei pitemmän korren Puustellin upeasta ovimallista huolimatta alla olevista syistä.
  • Kiintokalustesuunnitelmia katsoessa Puustelli sanoi aina, että tulee hieman halvemmaksi ottaa stardardimittainen kaappi ja laittaa esim. yläpuolelle peitelevy. Opdeco ei ikinä maininnutkaan standardimittaa - tarjous tehtiin suoraan kiintokalustesuunnitelmassa olevien mittojen mukaan.
  • Puustellilla kaappien rungot tehdään edullisemmasta levystä (niin kuin kaikkialla) ja rungon jäädessä näkyville sen eteen tehdään päätylevy asiakkaan toivomasta materiaalista. Tämä tuo aina noin kaksi senttiä lisää kaappien leveyteen per pääty. Opdeco tekee rungon näkyville jäävän sivun suoraan asiakkaan toivomasta materiaalista. Ei siis ylimääräisiä senttejä reunoille.
  • Opdeco teki hurjasti töitä, että löysi meille samanlaisen mäntyviiluisen oven kuin Puustellilla. Heillä ei ollut tällaista mallistossaan ja sen löytäminen ei ollut ihan helppo juttu. Mutta se löytyi!
  • Opdecon hinta oli asennuksineen edullisempi. Ja silti kaikki kaapit ovat juuri meidän toivomien mittojen mukaan.
Tykätty siis voitti tällä kertaa eli me ollaan Opdecon onnellisia asiakkaita! Heiltä tulee meille myös muutama mittatilaushuonekaluja: alakerran arkiolohuoneen tv-taso, työhuoneen pöytä sekä parven peitelevy. Varmaan ihan pöhköä sanoa, mutta jotenkin tuntuu, että Opdecon mukana tulee pieni pala luksusta, kun kaikki tehdään juuri niin kuin pyydät. Ja silti hinta oli markkinajätti Puustellia edullisempi. Nyt pitää vaan malttaa odotella pitkään ja hartaasti, että talo saadaan kasaan ja kaapit paikoilleen :)

2 kommenttia:

  1. Moi Silja! Yritän ehtiä kirjoittaa keittiöstä tarkemman blogin mahdollisimman pian. Näin äkkiseltään voi sanoa, että älä luota 3D-kuviin mustan keittiön osalta. Ne saa mustan keittiön näyttämään aika kamalalta suoraan sanoa. Meinattiin itsekin vaihtaa siinä kohtaa takaisin valkoiseen, kun tuli niin ahdistus, että näyttää liian synkältä. Jos haluat nähdä tyylikkään mustan keittiön livenä, niin Sellon Puustellissa on sellainen esillä. Ja sitten Villa Sundeck -blogissa on tosi ihania kuvia mustasta keittiöstä. Se on ihan mun lemppari. Tässä siihen suoraan linkki: http://villasundeck.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Hurraa, mun blogi ja köökki mainittu! <3 Tämä meidän on siis varmaan se Puustellin ovimalli, jota tekin mietitte. Harjattu mäntyviiluovi siis. Meidän värisävy on hiilenmusta, mutta nykyään tätä taitaa saada ihan mustanakin. Ollaan kyllä tykätty tästä kovasti niin väriltään kuin käytettävyydeltäänkin.

    VastaaPoista