lauantai 17. syyskuuta 2016

Kivestä puuhun

Vuonna kuokka ja kirves haaveena oli moderni valkoinen rapattu kivitalo. Nyt tuo ajatus tuntuu jo kaukaiselta. Sana "hirsitalo" tuohon aikaan olisi naurattanut omana kotina. Mehän ollaan moderneja kaupunkilaisia, ei me missään mökissä haluta asua ;) Toisin kävi.

Törmäsimme Honkaloihin ensimmäisen kerran vuoden 2015 Kivistön asuntomessuilla Vantaalla. Heidän rakentamansa ekotalo Villa Beauty sykähdytti muotokielellään ja modernilla otteellaan. "Mitä hittoa, saako tällaisiakin puutaloja?", pohti kaksi asiaanperehtymätöntä maallikkoa. Honkatalojen nettisivuja tuntitolkulla kahlatessa hirren vieno houkutteleva laulu alkoi tarttua korvamadon lailla. Mikä sen ihanampi ajatus kuin yksimateriaalinen seinä luonnon omasta materiaalista ja lupaus puhtaasta sisäilmasta. Hintakin halvempi kuin kivitaloissa, joihin ei rahat tuntuneet riittävän eikä tosin enää halukaan. Hirsi on vienyt meidän sydämet :) Hirsitalo myös valmistuu kivitaloa nopeammin. On ollut upea seurata kanssasisarien ja -veljien postaamia valokuvia Hirsitalojen rakentajat -facebook ryhmässä ja nähdä, kuinka nopeasti hirsitalo nousee harjakorkeuteensa!

Hontatalot taas on vakuuttanut meidät sillä, että hirsitalo voi olla moderni, sisältää paljon ikkunapintaa (meidän ehdoton vaatimus!) ja olla silti omalla tavallaan eteerinen yhtä aikaa. Me nimittäin vietimme tuntitolkulla aikaa muidenkin hirsitalotoimittajien nettisivuilla eikä yhdenkään muun yrityksen talot vastanneet meidän visuaalisia toiveita modernista hirsitalosta.

Honkatalojen Plusmallistosta inspiraatiota
Otimme yhteyttä Honkatalojen edustajaan Heikki Jääskeläiseen ja onnellinen yhteistyömme on jatkunut siitä asti. Heikki on ollut aktiivinen kumppanimme alusta asti: käynyt katselemassa potentiaalisia tontteja kanssamme; tullut kotiimme neuvottelemaan, kun pienen vauvan kanssa oli raskasta liikkua; ottanut säännöllisesti (mutta ei liian usein!) yhteyttä ja kysellyt, miten tontin etsintä sujuu. Heikki on myös pitänyt meidät myös maan tasalla realistisella ja rehellisellä otteellaan. Honkatalot ei ehkä ole halvin talotoimittaja, mutta he ottavat asiakkaansa erinomaisesti huomioon, pystyvät tuottamaan yksilöllisiä, linjakkaita design-hirsitaloja ja ansaitsevat ainakin meidän luottamuksemme. Jatkossa nähdään, että jatkuuko satumme yhtä ruusunpunaisena vai tuleeko paha noita sotkemaan jossain kohtaa kuvioita :)

  

Heikiltä muuten saimme myös ehdotuksia arkkitehdeiksi ja hyvin rehellisen mielipiteen siitä, kenen hän uskoisi sopivan parhaiten meidän tarpeisiin, design-toiveisiin ja henkilökemioihin. Ja näin löysimmekin itsellemme mitä mainioimman arkkitehdin! Tästä yhteistyöstä ja luonnosteluprosessista lisää seuraavassa blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti