torstai 19. tammikuuta 2017

Taloustuskissa kiemurteleva rakennuttaja ei näköjään bloggaile

Jos joku asia tukkii luovuussuonen kolesterolin lailla, niin se on rahamurheet! Ensitreffit alttarille -ohjelman Mian termi "löyhässä hirressä" on sopinut erinomaisesti tämän tanttaran tunnelmaan. Toisaalta hyvä puoli on nyt se, että onpahan ainakin asiaa, mistä raportoida. Täyteblogi numero dos saa siis vielä odottaa.

Jotta ne harvat, mutta ah sitäkin uskollisemmat, lukijat pääsisivät nopeasti takaisin kärryille, niin tässä loka-tammikuun Top Ten!

  1. Meille tulee harjakatto. Perse. Byrokratia jyräsi tällä kertaa, mutta onneksi on olemassa nerokas Plusarkkkitehtien Jani Lahti ja joustava lupakäsittelijä ja lopputulos näkyy alla. Ei paha.


  2. Tämän pariskunnan syvän reflektoinnin tulos: Me ei olla hyviä tinkimään juuri yhtään mistään. Talon budjetti on siis kasvanut jälleen ja pankkien hyvä usko laitettu koetukselle. Mutta nyt on raha-asiat järjestetty niin, että uskalletaan astua kaasulle ja porskuttaa eteenpäin.

  3. Rahat ei kuitenkaan riittäneet Pluslivingin palveluihin (syvä huokaus). Säästöjä oli pakko lähteä hakemaan jostain, ja se tarkoitti töiden pilkkomista pienemmille palveluntarjoajille. Onneksi löydettiin projektille taitava pomo, Contractorsin Matti Kelkkanen, joka hoitaa meidän puolesta pilkkomisen ja aikatauluttamisen.

  4. Minun tuttikuriirin ura on ohi. Prinssi Daaniel ei juoksuta vanhempiaan enää öisin, koska tutit lahjoitettiin tontuille. Onneksi tilanne korjaantuu noin kuuden viikon kuluttua, kun numero kaksi astuu kehiin loputtomine yösyöttöineen. Ei, minä en ole sarkastinen luonne.

  5. Meillä on ihania naapureita! Ja ne tarjoo pullaa! :) Naapurit on siis kuultu hyvällä menestyksellä.

  6. Honkatalojen soppari on allekirjoitettu ja sinetöity. Minä ja charmikas Heikki Jääskeläinen ollaan siirrytty jo halailuasteelle. Kilpailutuksen jälkeenkin Honkatalot oli meille selvä valinta ja saatanpa innostua tätä valintaa perustelemaan tarkemmin myöhemmin, sillä hirsitoimittajan valinta tuntuu pohdituttavan monia rakentajia.

  7. Meille tulee sittenkin ihan kokonainen kellari. Tai siis joskus myöhemmin. Jos siis rahat riittää. Tehdään siis kellarivaraus. Tarkennusta lisää myöhemmin. P.S. Autotallin viereiseen lämminvarastoon meillä on varaa, jee!


  8. Museoviraston kanssa ei kannata pelleillä. On tarkkaa puuhaa raportoida historian huminaa ja säilyttää sodanaikaisia muistomerkkejä. Meidän yhteistyö on kuitenkin sujunut hyvin ja näillä näkymin konekivääripesäke saa lähteä/siirtyä viivästyttämättä meidän projektia. Saadaan ehkä jopa kipata multaa tontin viereiseen taisteluhautaan, ettei lapsiraukat putoa sinne meidän tontin reunalta ja poikkaise raajojaan.

  9. Ollaan kerätty melkoinen ammattilaisten tiimi suunnittelemaan meidän koti. Kuka tiesi, että niitä tarvitaan näin monta?!?

  10. Rakennuslupa jätetään tällä viikolla. Yksi iso virstanpylväs on ihan kohta saavutettu. Jännittää!


10 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta: onko teillä tehty sit rakennesuunnittelu jo Honkatalojen puolesta vai kuka sen teki?

    Itsellä vaan oli yllätys, että meidän arkkitehdin luonnoksia piti aika paljon muokata talotehtaan toimesta. Tässä on nyt kulunut jo yli 2kk, kun on väännetty kättä taloluonnokset vrs mitä talotehdas kykenee toteuttamaan.

    Tuleeko tuo Matti Kelkkanen siis ns työnjohtajaksi? Eli hän myös kilpailuttaa kaiken alihankintana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Honkatalot tekee meille 2. ja 3. kerroksen rakennesuunnittelun. Kellarikerroksen rakennesuunnittelu tulee Runkopalveluilta Antti Ekin toimesta ja hän toimii myös meidän päärakennesuunnittelijana. Meidän arkkitehti Jani Lahti on tehty uransa aikana paljon yhteistyötä Honkatalojen kanssa ja alusta saakka on huolehdittu siitä, että Honkatalot pystyy toteuttamaan arkkitehdin suunnitelmat. Yksi syy, miksi myös päädyttiin Honkataloihin oli se, että muut hirsitoimittajat eivät olisi pystyneet toteuttamaan arkkitehdin visiota ilman muutoksia. Muun muassa isot ikkunat olisivat olleet monille muille hirsitoimittajille haasteellisia.

      Matti Kelkkanen toimii tosiaan projektin työnjohtajana ja kilpailuttaa yhteistyössä meidän kanssa monia asioita alihankintana. Osan töistä hän taas tulee hoitamaan itse tiiminsä kanssa, mm. suuren osan sisätöistä. Monia asia on kuitenkin vielä sen verran vaiheessa, että nähtäväksi jää, miten ja kenen toimesta ne tulee hoidettua :)

      Poista
  2. Kyllä kuule on odotettu päivitystä, tunnustan käyneeni säännöllisesti etsimässä uusia kuulumisia, aikalailla samassa aikataulussa kun teidän kanssa ollaan edetty :) Kun tässä tarjouspyyntöhässäkän välissä taas kerkeää, niin pitänee lisäillä seurattavia blogeja omalle sivulle :)

    http://rakentamisenriemua.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin kurkkimassa teidän blogia. Hienolta näyttää teidän suunnittelmat! Tsemppiä projektiin - sitä kuulemma tarvitaan :)

      Poista
  3. Onnea matkaan :)

    Kiva, että saitte noin tyylikkäään ratkaisun vaikka ns harjakatto.

    Katon kanssa oli meilläkin kaikenlaista temppuilua. Ei saatu niin korkeaa kun haluttiin ja vinoa, mutta onneksi ei ollut pakotusta kuitenkaan harjakattoon . http://betonielementtitalo.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Byrokratia osaa kyllä olla raskasta ja veikkaan, että sen kanssa tulee vielä takkuiltua jatkossakin. Sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä tarvitaan tässä hommassa. Ja pitääpä laittaa teidän blogi omalle seurantalistalle :)

      Poista
  4. Teille on tulossa hieno talo!
    Kaava-alueelle rakentaminen tuntuu aina vaativan kompromisseja. Minusta tuntuu, että meillä vähän liikaakin ;) Halu oli hyvinkin moderniin, mutta lopputulos tulee oleman hieman muunneltu versio haaveista. Meillä kävi niin kuin ensimmäisellä kommentoijalla, että talotehtaan kanssa väännettiin piirrustuksista kauan. Tsemppiä projektiin ja tervetuloa seuraamaan myös meidän blogia!

    VastaaPoista
  5. Tullaan ehdottomasti seuraamaan teidän projektia! :)

    VastaaPoista
  6. Tuosta tulee mielettömän hieno, ilman tonttia uskallatko kertoa missä hintaluokissa talo pyörii? Tai enemmänkin tarkoitus pyöriä :D upea!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaipa se on vaan uskallettava, vaikka pää pyörii itselläkin näitä lukemia miettiessä. Ilman tonttia sanoisin, että talon hinta tulee pyörimään jossain 600t hujakoilla eli ei tämä ihan halvalla valitettavasti nouse.

      Poista