keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Tulta tupaan

Se ihana tunne, kun tuli lämmittää varpaita ja kädessä on kupponen kuumaa kaakaota. Joo, melkoista siirappia, mutta tällaisia nössöjä haaveita sitä huomaa päässä pyörivän. Minä en ole koskaan asunut talossa tai asunnossa, jossa olisi takka. Rakkaita muistoja takoista on kuitenkin paljon: Lapissa hiihtoreissun jälkeen tulta jaksoi tuijotella toista tuntia ja kesämökillä takassa piti aina saada käristää makkaroita saunan jälkeen. Niinpä meille oli alusta saakka selvää, että meidän uuteen kotiin tulee takka.

Taloa vielä suunnitellessa meidän toivelistalla oli tämän näköisiä takkoja. Silloin ei kuitenkaan vielä tiedetty talon pohjapiirustuksia, joten saatiin vapaasti tykätä kaiken mallisista takoista.

Skanthermin Elements. Lähde: Pinterest

Lähde: Nordpeis
Suunnitelmien edetessä takka päätettiin sijoittaa yläkerran olohuoneeseen. Siellä sitä siirreltiinkin paikasta toiseen kuin kuumaa perunaa. Loppupeleissä päätimme sijoittaa takan olohuoneen ikkunanpuoleiseen nurkkaukseen.
Koska takka sijaitsee täysin kahden ikkunan edessä, oli selvää, että emme voi enää valita jykevää takkaa, joka olisi lämpöä varaava. Meidän täytyi etsiä itse asiassa kamiinaa - siroa pientä kaunokaista, joka luo tunnelmaa meidän sitä kaivatessa. Etsimme takkaa aktiivisesti netin lisäksi messuilta ja tämän vuoden Habitaressa hankinta lyötiinkin lukkoon kiivaan tinkimisen päätteeksi. Valitsemamme takan mahdikkaita kilpailijoita olivat Skanthermin Elements ja Turn. Voitin vei kuitenkin Norpeisin Quadro 1!

Lähde: Nordpeis

Päädyimme hankkimaan Quadromme Valmistuli-nimiseltä yritykseltä täyspakettina. Valmistulelta saimme todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua sekä erittäin kilpailukykyisen hinnan. Valmistulen Kari Sivula on tehnyt loistotyötä jo paljon ennen takan asentamista. Hän on käynyt tutkimassa työmaalla takan asennuspaikkaa isännän kanssa ja tehnyt tiivistä hormiyhteistyötä Keski-Uudenmaan katon kanssa, joka on hoitanut meidän projektin kattojen ja terassien vesieristyksen. Tällä hetkellä suunnitelmissa on, että takka asennetaan itsenäisyyspäivän jälkeen. Siinä on taas yksi ihana asia, mitä odotella muuten vähän synkempien raksavaiheiden aikana.1 kommentti:

  1. Onpa kaunis takka!
    Hyvää joulua ja onnellista rakennusvuotta 2018!
    -Susanna/ Unelmista toteutukseen blogi

    VastaaPoista